Чому не можна чіпати прищі у носогубному трикутнику?

Чому не можна чіпати прищі у носогубному трикутнику?

Ідея давити прищі будь-де не вітається в принципі. Проте в області носогубного трикутника безневинна звичка може призвести до фатальних наслідків. Цю зону навіть назвали «трикутником смерті» (англ. danger triangle). Внутрішній прищ в носі: як лікувати перевіреними методами читайте за посиланням https://supercomputer.com.ua/?p=13509.

Чому ця частина обличчя здобула погану славу, майже як легендарний Бермудський трикутник у Саргасовому морі? Про це читайте у нашій статті.

Чим небезпечний носогубний трикутник?

Спочатку визначимося з геометрією забороненої зони. Основа рівнобедреного «трикутника смерті» пролягає над верхньою губою. Його сторони проходять вздовж носогубних складок та перетинаються в районі глабели – точка між бровами над переніссям.

Носогубний трикутник густо пронизаний лімфатичними та кровоносними судинами. Основна вена цієї зони – лицьова вена, яка збирає кров з області чола, носа, повік, верхньої та нижньої губ, м’якого піднебіння та м’язів дна ротової порожнини, привушної та піднижньощелепної залоз.

У районі внутрішніх куточків очей лицьова вена з’єднується з очними. Вони, у свою чергу, ведуть до печеристих синусів головного мозку – порожнин з венозною кров’ю у твердій мозковій оболонці.

При видавлюванні запальних елементів у зоні носогубного трикутника частина гнійного вмісту разом із бактеріальною інфекцією може потрапити у кровотік. Близькість вогнища запалення до структур головного мозку може призвести до розвитку потенційно небезпечних станів – менінгіту, тромбозу судин венозних синусів та інсульту.

Звісно, поширення хвороботворних бактерій стримує імунна система. А поява антибіотиків суттєво скоротила кількість летальних випадків внаслідок інфікування крові чи мозкових оболонок. Але все ж таки краще не випробовувати долю і не чіпати гнійнички в цій зоні.

Враховуючи особливості носогубного трикутника, важливо відповідально підходити до вибору косметолога, якому можна довірити естетичні процедури в цій галузі – ін’єкційне збільшення губ, заповнення зморшок і носогубних складок, корекцію форми носа і т.д.

Історична довідка

Олександру Скрябіну було лише 43 роки (1915). Невеликий нарив над верхньою губою спричинив велику трагедію. За рік до загибелі у композитора вже виникала подібна освіта, але все обійшлося завдяки проведеному лікуванню.

Цього разу Скрябін просто зірвав прищик, що запустило потужний запальний процес і спричинило загальне зараження крові (сепсису). У результаті композитор згас менш ніж за два тижні після плачевної необережності.

Чому не можна чіпати прищі у носогубному трикутнику?

Як доглядати шкіру в носогубному трикутнику?

Якщо гнійнички виникають досить часто в цій галузі, радимо не займатися самолікуванням, а звернутися до фахівця для з’ясування причини.

Оскільки чимала частина носогубного трикутника накладається на так звану Т-зону, що з’єднує чоло, носа та підборіддя, можна керуватися відповідними рекомендаціями.

Шкіра в Т-зоні відрізняється підвищеним утворенням сального секрету, що робить її вразливішою для виникнення недосконалостей у вигляді прищів і чорних крапок. Виділення Т-зони як самостійної області притаманно комбінованої шкіри, найпоширенішого шкірного типу.

Регулярне очищення

Проводьте процедуру базового очищення двічі на день – вранці та ввечері – за допомогою м’яких неагресивних засобів.

Пінка для вмивання з ніжною повітряною текстурою ідеально підходить для зняття макіяжу, легко видаляє забруднення та залишає відчуття свіжості. Екстракт алое інтенсивно зволожує, надає заспокійливу дію, стимулює процеси регенерації у шкірі.

Для більш глибокого очищення 1 – 2 рази на тиждень використовуйте скраби з м’якими гранулами (поза фазою активного запалення) або маски з відлущувальною та себорегулюючою дією.

Скраб дбайливо та глибоко очищає шкіру від забруднень, ніжно видаляє відмерлі клітини, не дратуючи шкіру. Освіжає, пом’якшує, покращує колір обличчя, сприяє оновленню клітин.

Маска-плівка з вугіллям – ідеальний засіб для догляду за жирною та проблемною шкірою Т-зони. Вугілля – природний абсорбент, що сприяє виведенню токсинів. Він ретельно очищає шкіру від відмерлих клітин та забруднень, вирівнює тон та звужує пори, забезпечуючи матуючий ефект.

Тонізація

Тонік дозволяє нормалізувати рН-баланс та роботу сальних залоз, а також сприяє попередженню нових висипів. Звертайте увагу на безспіртові тоніки, щоб уникнути пересушування шкіри.

Тонік з саліциловою кислотою має очищувальну, заспокійливу та нормалізуючу дію на шкіру. Зменшує активність сальних залоз, забезпечуючи ефект, що матує. Алое віра зберігає природний pH-баланс шкіри. Не містить спирту та олій.

Зволоження

Зволоження потребує будь-який тип шкіри. Для шкіри, схильної до жирності та запалень, важливо підбирати засоби з легкою текстурою, які не забивають пори та регулюють вироблення себуму.

Сироватка відновлює захисну функцію шкіри, запобігає негативному впливу навколишнього середовища. Екстракти зеленого чаю і гібіскусу мають заспокійливу і нормалізуючу дію.

Крем-гель має легку текстуру, що сприяє глибокому проникненню активних інгредієнтів та активізації відновлювальних процесів. Гіалуронат, некомедогенні олії ши та авокадо зволожують та захищають шкіру від несприятливих впливів.

Leave a Comment