Як перестати жити у кредит

Людина, більшу частину усвідомленого життя живе у борг, постійно відчуває стрес. Це негативно позначається на всі сфери його життя. Постійний головний біль, страх втратити роботу, негативні стосунки всередині сім’ї та до знайомих можуть зруйнувати нормальний темп життя. Кредит дуже міцно прив’язує до поточної роботи, не дозволяючи повноцінно розвиватися у вибраному напрямі. Достатньо пропустити лише кілька платежів, і борг стає ще більшим. Більше про бізнес можна дізнатися на сайті intermobi.

Фінансова неграмотність

Якщо людина не розуміє, які наслідки несе її імпульсивний вчинок купити те, що вона не може собі дозволити, її можна сміливо назвати фінансово неписьменною особистістю. На жаль, у звичайній школі досі не вчили дітей, що кредит далеко не завжди економічно вигідний. Найчастіше, без нього можна обійтися. А якщо його взяти, кінцева вартість товару значно зросте, іноді в кілька разів.

Як перестати жити у кредит

Крок за кроком

Миттєво позбавитися схильності брати кредити не вийде, для цього доведеться подолати певний шлях. Якщо ви читаєте цю статтю, і у вас виникло бажання перестати жити в кредит, головний крок на шляху до цього вже зроблено. Наступні будуть спрямовані на те, щоби остаточно позбавити залежності.

Доводити навколишнім своє значення статусними речами практично безглуздо. Завжди знайдеться той, у кого вони будуть набагато крутішими. Якщо жити справжнім життям за коштами, відмовитися від нескінченних спроб доводити оточуючим свою спроможність, з’явиться дуже багато часу на повноцінні радощі.

Планувати бюджет заздалегідь. Більшість витрат стандартної людини базується на спонтанних покупках. Як часто можна бачити ситуацію, коли людина пішла до магазину за трьома покупками, а приносить додому цілу сумку непотрібних речей. Якщо на початку складно контролювати витрати, беріть із собою суворо обмежену кількість готівки. Жодної кредитної картки.

Якщо навчитися відкладати гроші, вони завжди будуть! Це непохитний факт, про який багато хто забуває. Тоді «вигідна» пропозиція щодо знижки без кредиту справді буде вигідною.

Найскладнішим буде сплатити поточні кредити. На це може піти багато часу, але не варто опускати голову. Форсувати події теж не варто, обмежуючи себе у всьому. Виплачуйте необхідні суми, але в жодному разі не беріть нові позики.

Читайте якомога більше популярної економічної літератури. Неможливо підвищити свою фінансову грамотність, а то й брати знання з боку. Проста і зрозуміла література є в мережі, її можна безкоштовно скачати на смартфон.

Як перестати жити у кредит

Простий висновок

Як тільки людина перестає жити в кредит, вона відчуває впевненість у майбутньому. Маючи невеликий фінансовий запас, він може будь-якої миті закинути невідповідну роботу, зайнятися тим, що йому справді подобається. Щастя і кредит що неспроможні стояти поруч, оскільки це взаємовиключні поняття.

Leave a Comment