Ліани з ароматними квітками

При згадці про ароматні ліани у багатьох перед очима постає огорожа або двері сільського будинку, увита жимолістю. Безперечно, жимолість – приваблива ліана, але крім неї існує багато інших видів із незабутнім ароматом. Ще більше про рослини вам розкаже цей портал goncharuk.com.ua.

Клематис пякучий

На трав’янистих стеблах цієї потужної ліани сидить глибоко роздільне зелене листя. Наприкінці літа та на початку осені з’являються білі квітки з ароматом мигдалю.

Ліани з ароматними квітками

Клематис гірничий

Винятково сильний клематис, що підходить для вирощування з опорою на дерево. Бронзове ювенільне листя – ідеальне тло для маси рожевих, що з’являються навесні квіток.

Гольбелія широколисна

Потужна вічнозелена кучерява ліана. Ювенільні листи м’які, повислі. Цвіте навесні. Іноді з’являються пурпурові плоди, що нагадують формою сосиски.

Декумарія

Це вічнозелена ліана, що само-прикріплюється, з повітряним корінням. Листя вузьке, гостре. Квітки крихітні, зеленувато-білі, з медовим ароматом, зібрані в суцвіття. Цвіте навесні.

Ліани з ароматними квітками

Клематис триквільний

Цей сильний клематис, що в’ється, утворює густі чагарники, якщо знехтувати обрізкою. Дрібні зірчасті білі квітки з’являються на пагонах поточного року восени після спекотного літа.

Жасмин лікарський

Сильна кучерява рослина, що частково скидає листя взимку. Стебла кучеряві, листя перисто-роздільні, з кремовою облямівкою, квітки дуже ароматні, білі, у бутонах — рожеві.

Вістерія японська

Один із найпривабливіших сортів вістерії. Пониклі кисті великих, ароматних квіток з’являються наприкінці весни та на початку літа. Раніше була відома за назвою W. venusta.

Ліани з ароматними квітками

Вістерія китайська

Для цієї ліани, якщо її ведуть по стіні, потрібне обрізання. Листя світло-зеленого кольору, квітки ароматні, зібрані в густі волоті, бузкового і блідо-фіолетового забарвлення. Цвіте влітку.

Жимолость в’юча

Приваблива кучерява ліана, придатна для вирощування на укосах. Влітку вся покрита кистями білих квіток із приємним ароматом. Восени визрівають червоні ягоди.

Leave a Comment